Slik får du ned kolesterolet

Røyking, usunt kosthold og manglende mosjon er de årsakene som oftest er årsaken til høyt kolesterol. Det er likevel tilskudd man kan ta for å få kolesterolet under kontroll, og svart hvitløk er blant de tilskuddene som gir best effekt for mennesker som sliter med forhøyet kolesterol-nivå.

Hva er høyt kolesterol?

Kolesterol er en type fettstoff (lipid) som finnes i kroppen vår, i maten vi spiser fra dyreriket, og i blodet. Når vi snakker om kolesterol, så refererer vi ofte til totalt kolesterol i blodet. Total kolesterol kan deles inn i “det gode” HDL-kolesterolet og “det dårlige” LDL-kolesterolet. LDL-kolesterol er skadelig for oss, da det kan legger seg på innsiden av blodårene. Forhøyet totalt kolesterol og høye nivåer av LDL-kolesterol øker risikoen for å utvikle langt mer alvorlige helsemessige plager.

HDL-kolesterolet kalles “det gode kolesterolet” fordi det fjerner overskytende fett fra blodårene og transporterer det til leveren, slik at det ikke legges seg på innsiden av blodårene. Det er spesielt ugunstig å ha lavt HDL- og høyt LDL-kolesterol.

Triglycerider er en type fettstoff som finnes i blodet og i matvarer med fett. Det fungerer som en slags lagring og transportsystem for fettsyrer. Høye nivåer av triglycerider øker risikoen for hjerte- og karsykdom.

Ønskelige verdier for kolesterol og triglycerider

For friske personer uten hjerte- og karsykdom, så bør totalkolesterol være lavere enn 5 mmol/l for å være tilfredsstillende. Verdier mellom 5,0 – 6,4 mmol/l regnes som lett forhøyet, mens verdier mellom 6,5 – 7,0 mmol/l regnes som moderat forhøyet. Verdier høyere enn 7,0 mmol/l regnes som klart forhøyet. 

Det anbefales at HDL-kolesterolet skal være høyere enn 1 mmol/l for menn og høyere enn 1,3 mmol/l for kvinner. LDL-kolesterolet bør være lavere enn 3 mmol/l, mens triglyseridnivåene bør være lavere enn 2 mmol/l.

Symptomer

Høye kolesterolverdier gir som regel ingen symptomer, og det er ikke synlig utenpå. Det er mulig å være slank og ha høyt kolesterol, og det er også mulig å være overvektig og ha helt normale kolesterolverdier. Høyt kolesterol oppdages vanligvis gjennom en blodprøve hos legen eller ved en annen helsesjekk. Det er derfor viktig å få kontrollert kolesterolverdiene regelmessig, selv om man ikke har noen synlige symptomer. Dette kan bidra til å redusere risikoen for hjerte- og karsykdom.

Heldigvis finnes det ting du kan gjøre for å få kontroll på kolesterolet, selv i godt voksen alder.

Kolesterolnivået undersøkes med en blodprøve, vanligvis hos legen. Når legen sier han vil ta en lipidprofil på deg, betyr det at han vil kontrollere alle komponentene av ditt blodfett, det vil si totalkolesterol, HDL- kolesterol, LDL-kolesterol og triglyserider. Alle over 30 år bør kjenne til kolesterol- og triglyseridverdiene sine.

Edel Marie (65)

Edel Marie (65)

Jeg hadde høyt kolesterol i over 25 år, før jeg oppdaget dette!

Gunnar (79)

Gunnar (79)

Kolesterolnivået mitt gikk ned fra over 7 til under 5 på et par måneder!

Årsaker

Det finnes flere årsaker til høyt kolesterol eller høye triglyserider. En ugunstig livsstil, som for eksempel røyking, inaktivitet, og kraftig overvekt, kan øke risikoen for høyt kolesterol. Kjønn og alder kan også påvirke kolesterolverdiene. Kvinner har som regel lavere kolesterolnivå enn menn før 50-årsalderen, men i eldre alder har kvinner høyere kolesterolnivå enn menn. Kolesterolnivået øker med 2-3 mmol/L fra 20-30 års alderen til 55-60 års alderen, før det avtar noe. Nesten 40% av alle over 65 år bruker virkemidler mot høyt kolesterol.

Arvelighet kan også være en årsak til høyt kolesterol.

Kostholdet vårt kan påvirke kolesterolverdiene. Spesielt inntaket av mettet fett fra matvarer som kjøtt og meieriprodukter kan øke kolesterolverdiene. Velger man riktig type fett, kan man redusere nivået av LDL-kolesterol og øke andelen av HDL-kolesterol.

Enkelte sykdommer, som diabetes, redusert stoffskifte grunnet problemer med skjoldbruskkjertelen, lever- og nyresykdommer, kan også gi høyt kolesterol.

Geir Ingmar

Geir Ingmar

Jeg fikk ikke bare ned det usunne kolesterolet og følte meg kvikkere, jeg fikk også bort alt av hevelser i kroppen

Inger Lise (73)

Inger Lise (73)

I lang tid har Inger Lise (73) vært klar over sitt høye kolesterol og blodsukker. Mange “kjerringråd” senere, har hun endelig funnet løsningen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Prøv Svart Hvitløk
i 30 dager
Skriv inn ditt telefonnummer:
Svart Hvitløk boks standard (3)
Du blir sendt videre til et bestillingsskjema, forhåndsutfylt med informasjon knyttet til ditt telefonnummer. Du bestiller ingenting ved å gå videre.

Hva kan man gjøre for å få kontroll på kolesterolet?

I denne artikkelen har Edel Marie, Gunnar, Geir Ingmar og Inger Lise fortalt om hvordan de ble kvitt det høye kolesterolet. Alle fire slet med kolesterol langt over anbefalte verdier, før de fant løsningen for seg.

Geir Ingmar forteller fornøyd om sin historie:

– Jeg hadde ingen forventninger etter jeg begynte med Svart Hvitløk, så jeg var greit overrasket når jeg merket alle de gode helseeffektene Svart Hvitløk ga meg. Jeg fikk ikke bare ned det usunne kolesterolet og følte meg kvikkere, jeg fikk også bort alt av hevelser i kroppen. Det kan anbefales på det varmeste!

Inger Lise forteller gladelig om sin opplevelse også:

– Jeg hadde høyt blodtrykk, høyt kolesterol og høyt langtidsblodsukker. Etter siste sjekk har jeg nå perfekt langtidsblodsukker, og halvert kolesteroletnivået. Det er første gang på mange år, at verdiene er så gode. Jeg hadde i en lengre periode et kolesterolnivå på 5,9. Jeg fikk anbefalt Svart Hvitløk, og etter siste sjekk er jeg nå nede på 3,2.

Gunnar (79) var nesten 80 år før han fant løsningen på sitt høye kolesterol:

Artikkelen fortsetter under annonsen

Prøv Svart Hvitløk
i 30 dager
Skriv inn ditt telefonnummer:
Svart Hvitløk boks standard (3)
Du blir sendt videre til et bestillingsskjema, forhåndsutfylt med informasjon knyttet til ditt telefonnummer. Du bestiller ingenting ved å gå videre.

– Jeg hadde slitt med høyt kolesterol på over 7, og fikk beskjed fra legen om at jeg måtte ta grep om egen helse. Etter noen uker på Svart Hvitløk har kolesterolet gått ned til under 5. Det er helt utrolig, og jeg hadde nok ikke trodd at Svart Hvitløk skulle få ned kolesterolet så drastisk som det faktisk har gjort. Gunnar er ikke i tvil om han vil anbefale det til venner og familie. Jeg har anbefalt det til venner og familie, og nå tar både kona og jeg Svart Hvitløk hver dag. Magen har også blitt mye bedre, og jeg har ikke lenger mageproblemer i hverdagen lenger. Det har rett og slett blitt en ny hverdag for både kona og meg.

Dette forteller den blivende 80-åringen fornøyd, før han fortsetter:

– Jeg var bekymret for at kolesterolet ikke skulle gå ned, og håpet at jeg skulle slippe å legge om hele livsstilen min for å få det til. Heldigvis klarte Svart Hvitløk å endre alt dette for meg. Jeg trenger kun å ta 1 tablett hver dag, så holder jeg både magen og kolesterolet i sjakk.

Ikke fortsett med et liv med høyt kolesterol og andre fysiske utfordringer, når du ikke må.

Vi feirer at over 25.000 nordmenn har bestilt Svart Hvitløk mot sitt høye kolesterol, med å invitere deg til å prøve Svart Hvitløk gratis i hele 30 dager.

Ja takk! Jeg ønsker å prøve Svart Hvitløk i 30 dager!
Skriv inn ditt telefonnummer:
Du blir sendt videre til et bestillingsskjema, forhåndsutfylt med informasjon knyttet til ditt telefonnummer. Du bestiller ingenting ved å gå videre.

Vi har gleden av å invitere deg til å teste Svart Hvitløk i 30 dager. *Du betaler kun 79,- for registrering og porto, og det foreligger ingen kjøpsforpliktelser eller bindingstid. For at du skal være helt trygg på å bestille din prøvepakke, tilbyr vi selvfølgelig 14 dager ubetinget angrerett!
Skriv inn ditt telefonnummer:
Svart Hvitløk boks standard (3)